/ screenshot/vbox7
Двама от нападателите над репортера Мария Милкова и оператора Огнян Пенев са задържани на ГКПП Калотина. Това научи NOVA от свои източници.
 
Единият е Румен Мишев, с прякор Дуката. А другият - Стилян Георгиев.
 
Крие ли полицията биячите, нападнали екип на NOVA на пътя? (ВИДЕО)

В момента двамата са транспортирани под конвой към Пловдив, на чиято територия стана нападението.
 
Третият охранител все още се издирва.

screenshot/vbox7


Това, което знаем, е, че именно Румен Мишев е мъжът, удрял Огнян Пенев. Мъжът няма криминално минало, известен е в Драгоман като част от местна наказателна бригада.
 
Най-любопитна е фигурата на третия мъж, който още се издирва. Това е човекът, взел телефона на журналиста Мария Милкова.
 
След нападението над журналисти: Петима се издирват, МВР не показва лицата им (ВИДЕО)

Всички те работата във фирма "Омега 69". Собствеността й е свързана бившата жена на бизнесмен с прякор Къро. Той пък е сочен като знакова фигура от близкото минало част от високите етажи на групировката ВИС.

От фирма „Омега 69” изпратиха становище за инцидента на магистрала „Тракия”.

В него се казва, че осъждат „остро и категорично агресията по пътищата”. Становището е подписано от Павел Петков. „Убеден съм, че всяко противоречие може да бъде решено по мирен и човешки начин”, казва той. „Оказваме пълно съдействие на разследващите органи, които, вярваме, правят всичко възможно истината да излезе наяве”, се казва в становището.

В писмото до медиите се твърди, че служителите им не се укриват и ще се явят, за да дадат показания. "Има разминаване във версиите на двете страни”, се казва още в изявлението.
nova.bg