Три дни след инцидента нападателите все още не са задържани
Три дни след инцидента с екип на NOVA на магистрала "Тракия" властите все още не са задържали нападателите.
 
В петък вечерта репортерът Мария Милкова и операторът Огнян Пенев бяха нападнати и бити от охранители на магистрала "Тракия". Двамата пътували към Стара Загора по лични причини.
 
След нападението над журналисти: Петима се издирват, МВР не показва лицата им (ВИДЕО)

"Колите на охранителите спряха така, че освен нас, спряха цялото движение на магистралата. По чудо не стана катастрофа", разказаха в "Здравей, България" двамата.
 
Мария Милкова веднага звъни на телефон 112. "Полицията дойде много бързо", сподели тя.
 
Въпреки че зад тях е имало спрели 4-5 коли, никои не излиза, за да помогне и не се е обадил на 112. "Молбата ми е всеки, който е видял какво е станало, да се обади в полицията и да даде показания. Анонимността им е гарантирана", призова Милкова.
 
"Установили сме лицата и автомобилите. Засега се въздържаме да обявим имената им, за да не попречим на разследването", каза Атанас Илков, директор на МВР-Пловдив.
 

screenshot/vbox7


Той не изключи възможността тези хора да са напуснали страната, но добави, че това не означава, че те няма да бъдат заловени. "Лицата не са намерени на адресите си. Вероятно се крият", каза той.
 
Фирмата, с която издирваните имат договор, е "Омега 69". Собствеността й е свързана бившата жена на бизнесмен с прякор Къро. Той пък е сочен като знакова фигура от близкото минало, част от високите етажи на групировката ВИС. От NOVA съобщиха, че са научили името и разполагат със снимката човекът, удрял колегата Огнян Пенев, но няма да я покажат, за да не попречат на разследването.
 
Още издирват охранителите, нападнали репортер и оператор на NOVA

Любопитна е фигурата на човекът, който взима телефона на колегата Мария Милкова. Той има няколко фирми, една от които се занимава с хазарт и има казино по границата. Той е и съдружник в тържището за плодове и зеленчуци "Слатина". Там той е в съдружие отново с бившата съпруга на Къро.
 
Колите, които изблъскват журналистите от магистралата, са били част от ескорт на бизнесмен. Дали самият Къро е бил в една от колите, която е била бронирана, разследващите мълчат.
nova.bg