Пореден случай на агресия на пътя. Този път жертва станаха служители на NOVA - репортерът Мария Милкова и операторът Огнян Пенев. Двамата бяха нападнати на магистрала „Тракия”.
 
Нападението е станало пред очите на десетки свидетели. Нападателите са обявени за издирване. Нападението е извършено малко след 22.00 ч. в петък вечерта на 146-ия км на магистрала „Тракия”. Двамата пътували към Стара Загора.
 
Огнян изпреварва лек автомобил, когато го застига черна кола със затъмнени стъкла. Тя му присветва да се отдръпне от магистралата. В този момент се появява втора кола, също със затъмнени стъкла, която ги засича.

„През цялото време се опитваха да ни изтласкат от магистралата. В следващия момент, в който те спряха, изскочиха 6-7 мъже доста едри. Започнаха да удрят по шофьорската врата. Искаха да счупят стъклото и отвориха. Нанесоха ми няколко удара в областта на лицето”, разказа Огнян Пенев.
 

screenshot/vbox7


„Аз се опитах да набера 112. В момента, в който видяха, че съм с телефон, единият го изтръгна от моята страна. Те явно се страхуваха да не сме ги записали. В този момент видях, че те вече го бият. Успях да запазя самообладание и да кажа, че сме журналисти. Това ги спря. Тези хора бяха слезли, за да ни пребият. Облечени в черно, носеха слушалки, което ме навежда на мисълта, че са охрана”, разказа още Мария Милкова.

Биячите застанали с колите си така, че спрели цялото движение по магистралата. Хората от спрелите автомобили станали свидетели на екшъна, но никой не слязъл да им помогне.

„Вероятно ги беше страх. Още по-абсурдното е, че спирайки така цялото движение, можеше да стане верижна катастрофа с много жертви”, каза Мария Милкова.
 

screenshot/vbox7


Огнян Пенев си е извадил медицинско, двамата с Мария вече са дали и показания в полицията. По случая е образувано досъдебно производство за хулиганство на пътя и за грабеж на телефон. Нападателите обаче все още не са задържани.

„Вече разполагаме с тяхната самоличност. Те се укриват към момента и са обявени за общодържавно издирване. Надяваме се много скоро да ги арестуваме”, обясни зам.-районният прокурор на Пловдив Димитър Беличев.
nova.bg