/ Дарик Варна
Девет години затвор постанови Варненският окръжен съд за 25-годишния Петър Здравков, който уби на пешеходна пътека във Варна 39-годишния Мартин Чикалов през септември.
 
Шофьорът, прегазил балетист във Варна, призна вината си

Наказанието обаче ще бъде редуцирано с една трета, тъй като Здравков призна вината си и поиска делото срещу него да се гледа по съкратената процедура. Така виновният шофьор ще прекара зад решетките 6 години.

Шофьорът, убил балетиста във Варна, имал проблеми със зрението и карал с над 70 км/ч

Тежкият пътен инцидент стана на 10 септември т.г. на бул. "Приморски" във Варна. Според обвинението, шофирайки с превишена скорост личния си автомобил, Петър Здравков блъска пресичащ велосипедист, след което напуска местопроизшествието. Вследствие на инцидента 39-годишният Мартин Чикалов почина.
 
От обвинителния акт на Окръжната прокуратура във Варна стана ясно, че Петър е шофирал преди катастрофата с 114,6 км/ч. Експертиза доказа, че в момента на удара в тялото на балетиста скоростта на автомобила му е била 77 км/ч. Освен това стана ясно, че Здравков е управлявал е автомобила си без очила, въпреки че от детската си възраст е бил с далекогледство. Шофьорът се опита да се укрие от органите на реда и дори беше обявен за издирване. Ден след инцидента Здравков се предаде сам в присъствието на адвоката си.
 
До 15 години затвор грозят Петър, който уби на пътя балетиста Мартин Чикалов

Проверка показа, че 25-годишният мъж никога не е притежавал шофьорска книжка, за което дори е бил санкциониран. Според обвинението при направената съдебно-химическа експертиза в кръвните проби на Петър са били открити наркотични вещества. Наличието на метаболит на тетрахидроканабинол и на бензоилекгонин в кръвните му проби доказват вредната употреба на забранените от закона високорискови вещества.
Дарик Варна