СГС даде ход на делото за убийството на ямболската адвокатка
СГС даде ход на делото за убийството на ямболската адвокатка / netinfo

Софийски градски съд отказа да върне повторно на прокуратурата делото за убийството на ямболската адвокатка Надежда Георгиева, заради съществени нарушения на обвинителния акт и даде ход на процеса.

За убийството на Надежда Георгиева са обвиняеми Орлин Аврамов, Пламен и Димитрина Калайджиеви.

В обяснението си пред съда Орлин Аврамов разказа, че Надежда Георгиева е била в много близки отношения с Кристиян Маслев, собственик на фирма „Натурела”. Дори майка й работила дълго време в обменно бюро на фирмата.

Причината да дойда в София била сделка за прехвърляне на акции в приватизационен фонд „Отечество” на Кристиян Маслев, за оформянето на която Надежда Георгиева получила хонорар от 100 000 лева.

Надежда Георгиева е била убита на 26 февруари 2000 г., а Кристиян Маслев – 20 дни по-късно. От 1 ноември 1999 г. тя е започнала работа в сградата „Перфект” на бул. „Цар Борис ІІІ”.

Там Георгиева е оформила още една сделка – прехвърлила е акции от сградата „Перфект”, така че собственикът Андрей Янев – племенник на известната винена царица Роза Георгиева, е останал без собственик. Георгиева е фалшифицирала неговия подпис и този на нотариуса. Орлин Аврамов разказа още, че е присъствал на разпит на сестрата на винената царица – Донка Митева. В края на разпита тя го заплашила, че няма да остане жива, ако на свидетелства срещу прокурора Николай Колев.

Основното доказателство срещу него пък – негов потник с капка кръв от убитата, е бил иззет от пералнята в момент, в който в пералнята и лицата от обиска си били тръгнали и не е ясно как е подхвърлен там.

Делото този път тръгна с публично заседание, след като досега винаги е било секретно.