СГП повдигна обвинения на бившия шеф на Софийски имоти
СГП повдигна обвинения на бившия шеф на Софийски имоти / netinfo

Бившият ръководител на общинското дружество "Софийски имоти" Тошко Добрев беше разпитан в Националната следствена служба. Предявено му е обвинение в безстопанственост, която е ощетила дружеството с близо два милиона лева като му е наложена гаранция 20 000 лева. Забранено му е и да напуска страната.

Тошко Добрев беше задържан в неделя вечер близо до Дунав мост на влизане в страната. Бизнесменът бе обявен за национално издирване, тъй като не се яви в началото на юли, за да му бъде предявено обвинение. Магистратите дори обявиха, че ще подготвят европейска заповед за задържането му, ако не се яви до края на август.

Добрев ще бъде съден заради 13 предварителни договора за продажба на общински имоти. Тези договори впоследствие били използвани при окончателното сключване на сделки. Продажбите били извършени в нарушение на мораториума, а имотите били продадени на цени по-ниски от пазарните. Заедно с Добрев на подсъдимата скамейка ще застанат и други бивши ръководители на дружеството и оценители.