/ iStock/Getty Images
Днес ще е слънчево, след обяд ще има временни увеличения на облачността, но ще е почти без валежи.

Преди обяд в Източна България ще духа до умерен вятър от юг-югоизток, след пладне ще е почти тихо. Максималните температури ще са предимно между 32 и 37 градуса.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще е по-високо от средното за месеца.

iStock/Getty Images

По Черноморието ще е слънчево и топло. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но ще е без валежи. Ще духа слаб южен вятър. Максималните температури ще са между 28 и 31 градуса. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала. Температурата на морската вода е 25 - 26 градуса.

iStock/Getty Images

Над планините ще е слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но ще е почти без валежи. Ще духа умерен до силен вятър от северната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 23 градуса, на 2000 метра - около 17 градуса.

iStock/Getty Images

Утре над източната половина от страната, по-късно и в планините и планинските райони на Западна България, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има превалявания, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра, възможни са и градушки.

В западната половина от страната от северозапад, в източната - от север-североизток, ще проникне сравнително хладен въздух. В сряда преобладаващите максимални температури ще са между 25 и 30 градуса. Краткотрайни превалявания, предимно слаби, ще има на повече места в западната половина от страната.
БТА