Седем турски граждани загинаха при катастрофа край Свиленград
Седем турски граждани загинаха при катастрофа край Свиленград / cнимкa: Sofia Photo Agency
Турско семейство загина при катастрофа край Свиленград
20932
Турско семейство загина при катастрофа край Свиленград
  • Турско семейство загина при катастрофа край Свиленград

Седем чужденци загинаха при тежка катастрофа, блокирала движението по международния път Е-80 в района на Любимец, Свиленградско. Неправилно изпреварване е причина за тежкия пътен инцидент. Сблъсъкът е бил между микробус и автобус с чуждестранни регистрационни номера. Маневрата е предприел шофьорът на микробус „Фолксваген", в който пътувало турско семейство.

Семейство турски гастарбайтери загина при тежката  катастрофа на магистралата в района на Свиленград. Микробусът, с  който пътували седемте души, се блъсна челно в сръбски автобус. Вече е установена и самоличността на загиналите, сред тях има и деца.

В микробуса са се возили мъж на 49 години, 45-годишната му съпруга и трите им деца, момчета на 11, 17 и 18 години. Сред загиналите е 22-годишна жена, за която се предполага, че също е от семейството. Седмият загинал пътник е 39-годишният шофьор, който не е бил роднина на семейството.

Турската фамилия се прибирала от Германия, където живее. Автобусът, който се е ударил във „Фолксвагена", е пътувал от курорта Мармарис към Белград. В него са пътували 60 души.

Шофьорът на автобуса, който бе ранен, претърпя операция в болницата в Хасково.  Момиче бе откарано в Спешна медицинска помощ - Свиленград. Двамата пострадали са с фрактура на долните крайници, състоянието им е добро. Две от жените, пътували в автобуса, са колабирали от стреса. Почти през целия ден пътят за турската граница бе затворен, а движението бе възстановено в 15.30 часа.

По информация на Дарик в катастрофиралите автомобили се е ударила и трета кола - „Пежо", също с чужда регистрация. Хората, които са пътували в нея, обаче са невредими.

Новини от Хасково