Самотният бегач - основен заподозрян за убийството на Георги
Самотният бегач - основен заподозрян за убийството на Георги / screenshot/СДВР

Беглецът, заснет от камери край Борисовата градина в деня и часа на убийството на 16-годишния ученик Георги Игнатов, е основният заподозрян за престъплението, съобщава „Преса".

Георги, ученик в Търговско-банковата гимназия, бе намушкан с нож и издъхна по обед на 2 юни в Борисовата градина. До момента няма задържан за убийството. На 15 юни столичната полиция разпространи записи, на които се вижда млад мъж с тъмно яке да бяга от парка. Той е заснет от две камери - едната на товарния изход на метрото до бул. „Драган Цанков", а втората на близката автокъща.

Полицията пусна кадри на момче, свързано с убийството на Георги

На другия запис се вижда как младежът хуква да бяга към старата телевизионна кула и следите му се губят. Бягството му съвпада до минути с убийството на Георги Игнатов, което става на метри от това място. Въпреки публикуваните от всички медии кадри полицията до момента не знае кой е човекът на тях.

Предполага се, че е над 18 години и вероятно е ученик. Обажданията на граждани не са помогнали особено за неговата идентификация.

Откриха мъртво 16-годишно момче в Борисовата градина

Полицията моли гражданите да подават сигнали за тийнейджъра, който си спечели прозвището „самотния бегач", на телефон 112 или в най-близкото районно управление при гарантирана анонимност.