/ БГНЕС
Само трима министри ще вземат участие в редовния парламентарен контрол, който ще се проведе в рамките на пленарното заседание на 6 юли.
 
Първи на парламентарната трибуната ще се качи министърът на околната среда и водите Нено Димов, който ще разясни пред депутатите въпроси, свързани с решение на Европейската комисия за големите горивни инсталации, както и за промени в Наредбата за излезлите от употреба моторни превозни средства, приета от Министерски съвет през 2013 година. Той ще отговаря и на депутатско питано са работата мобилната инсталация за изгаряне, която се ползва за обезвреждане на странични животински продукти, намираща се на територията на с. Калояновец, общ. Стара Загора, посочва БГНЕС.

В числа: Колко са работили депутатите от началото на мандата?
 
Министърът на културата Боил Банов пък ще внесе яснота относно приемането на Националната стратегия за култура, а социалният министър Бисер Петков – за по-високото заплащането и необходимостта от по-добри условия за нощния труд.
 
В рамките на законодателната част на пленарното заседание депутатите ще разгледат на първо четене промените в Закона за интеграцията на хората с увреждания. Те с свързани с решението на Върховния административен съд (ВАС), с което окончателно бяха отменени текстове от Правилника за прилагане на закона, които определят размера на месечните добавки за социална интеграция, транспортни, информационни и телекомуникационни услуги. Текстовете определяха базата за изчисляване на месечната добавка за социална интеграция според минималния доход, а сега се налага те да бъдат регулирани на законово равнище.

Европарламентът не прие новата директива за авторско право - какво следва?
БГНЕС