Сакскобургготски, Доган и Първанов - най-корумпирани според доклад на „Атака”
Сакскобургготски, Доган и Първанов - най-корумпирани според доклад на „Атака” / netinfo

Доклад до Европейската комисия за 100 корумпирани политици в България, ще изготвят от „Атака” и „Ред, Законност и Справедливост” (РЗС), обявиха лидерите на двете партии Волен Сидеров и Яне Янев. Класацията оглавяват Симеон Сакскобургготски, Ахмед Доган и Георги Първанов.

Според „Атака” и „РЗС” обявиха, че е изключително опасно в Народното събрание и Европарламента да бъдат изпратени корумпирани политици, които да дискредитират страната ни, затова експерти от двете формации ще изготвят доклад със 100 политици, които са участвали в най-крупните корупционни схеми у нас, който ще изпратят до ЕК. За първите 10 места най-достойни според „Атака” и „РЗС” са Симеон Сакскобургготски, Ахмед Доган, Георги Първанов, Румен Петков, Милен Вечлев, Йордан Цонев, Пламен Орешарски, Емел Етем, Асен Гагаузов и Нихат Кабил.

Сидеров и Янев призоваха и други партии да се включат в съставянето на доклада. Според „Атака” е излишно, че ръководството на Народното събрание е дало половин милион лева за нова система за гласуване. Митко Димитров обяви, че срещу 240 лева е можело да се предотврати гласуването с чужди карти чрез сензорен механизъм под седалката на всеки депутат.