Днес ще е ветровито с умерен и временно силен вятър от запад-северозапад, който след обяд ще отслабне и ще се ориентира от югозапад. Ще има променлива облачност, намаляваща в следобедните часове на места до предимно слънчево. Дневните температури ще започнат да се повишават и преобладаващите максимални ще бъдат между 7 и 12 градуса, малко по-ниски по високите западни полета. Атмосферното налягане ще се повиши, но ще остане малко по-ниско от средното за декември, сочи прогнозата на НИМХ.

По Черноморието ще е ветровито с умерен и временно силен вятър от запад-северозапад, който след обяд ще отслабне и ще се ориентира от югозапад. Ще има променлива облачност, намаляващата след обяд до предимно слънчево. Максимални температури на въздуха: 9 - 12 градуса. Температурата на морската вода е 12 -14 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

От минус 12 до 17 градуса през декември – ще има ли сняг за коледните празници

Над планините ще има променлива облачност, намаляваща след обяд често до слънчево време. Ще духа силен, по билата и временно бурен вятър от северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 3 градуса, на 2000 метра - около минус 3 градуса.

В четвъртък ще духа до умерен югозападен вятър и повишението на дневните температури ще продължи, сутрешните ще са все още сравнително ниски.

Ще преобладава слънчево време, по-късно през деня от запад ще започне ново увеличение на облачността, което в петък след обяд ще обхване цялата страна. По-късно през деня от запад ще завали дъжд. Вятърът от югозапад в Източна България и в Предбалкана ще се усили още и температурите ще са високи за началото на декември - в отделни райони до 15-16 градуса. След обяд в Дунавската равнина вятърът ще се смени със северозападен и ще започне бързо и рязко понижение на температурите. 
НИМХ, БТА