Росен Плевнелиев започва месец на политическите консултации
Росен Плевнелиев започва месец на политическите консултации / БГНЕС, архив

Днес президентът Росен Плевнелиев ще даде начало на традиционния и последен за мандата му месец на политическите консултации с парламентарно представените политически сили.

Държавният глава ще се срещне последователно на "Дондуков"2 с ръководствата на политическите партии АБВ, "Атака", Патриотичен фронт, "Български демократичен център", Реформаторски блок, Движение за права и свободи, "БСП лява България" и ГЕРБ, съобщиха от прессекретариата на президента.

На консултациите ще бъдат обсъдени приоритетите на парламентарно представените партии за 2016 г.

Плевнелиев ще подложи на обсъждане някои теми. Сред тях са актуална политическа обстановка в страната и перспективи; актуални мерки за продължаване през 2016 г. на реформите в секторите правосъдие и вътрешен ред; борба с корупцията; административна реформа и електронно управление; здравеопазване, образование, пенсионна реформа и реформа във водния сектор.

Сред темите Плевнелиев ще повдигне и други мерки в изпълнение на стратегическите цели и приоритети на НПР "България 2020" и начало на подготовката на "България 2030".

Месецът на политическите консултации ще започне със среща с представители на Политическа партия АБВ, която ще се проведе на 29 февруари от 10.30 ч. на "Дондуков"2.

От 14.30 ч. в понеделник ще се състои и срещата с "Атака".