Родителите на шестте прегазени по Великден деца ще плащат съдебни разноски
Родителите на шестте прегазени по Великден деца ще плащат съдебни разноски / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Родителите на шестимата младежи, загинали на Черния Великден в Симеоновград преди 4 години, днес трябва не само да се примирят със свободния режим при който убийците изтърпяват наказанията си, но и се оказа, че се налага да плащат и десетки хиляди левове разноски по делото.

Употребилият алкохол Данаил Георгиев получи 12 години лишаване от свобода за деянието си, присъда имаше и за братовчед му Живко Желев, който му дал своята кола, припомня бТВ.

„12 години общежитие, той живее все едно е студент, ходи на работа, излиза в събота и неделя... Нашите деца нито можем да ги видим, нито да ги чуем", каза днес една от почернените майки, Славка Митева.

Друг родител, Трифон Трифонов, посочи, че на първа инстанция съдът е присъдил 300 000 лева обезщетение за всяко от убитите деца. На втора инстанция, застрахователят обжалвал и сумата станала 200 000 лева.

Родителите се възмутиха как адвокатът на компанията за 30 минути получил 75 000 лева хонорар, докато работата на техния защитник за 4-годишен период била оценена от съда на 30 000 лева. Семействата трябва и да платят 65 000 лева разноски по делото.