Емил Димитров-Ревизоро: Усилията трябва да бъдат насочени към голямата контрабанда
Емил Димитров-Ревизоро: Усилията трябва да бъдат насочени към голямата контрабанда / БГНЕС, архив
От ВМРО и НФСБ обвиниха ръководството на НС, че не взема мерки
Депутати от "Обединени патриоти" се оплакаха от редовни сблъсъци с журналисти от определена медия в парламента. За това била лично отговорна председателката Цвета Караянчева, която според тях не взимала необходимите мерки. Емил Димитров-Ревизоро от ВМРО и Валентин Касабов от НФСБ не посочиха официално имена, но стана ясно, че визират партийната телевизия на доскорошните им коалиционни партньори от "Атака". Двамата парламентаристи предупредиха, че ще искат отстраняването на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, ако терорът от страна на тв екипа продължи.

Парламентът събори 19-то президентско вето - за военното разузнаване

"Проблемът е от година и половина. Две жалби изпращаме от народни представители срещу съответния човек, но той не е отстранен. Продължават скандалите, насилието, тормоза. Вие благосклонно гледате на всички тези безобразия. Явно този човек Ви е много скъп, но мислим, че ще минем към вашето отстраняване", закани се съпредседателят на "Обединени патриоти" Валентин Касабов. Той добави, че по този начин се пречи на законотворческата дейност на депутатите. Въпросният репортер нахлувал в стаята на парламентарната група и досаждал на депутатите.

"Ако за Вас, във Вашия край, това е нещо нормално, по селата или в горите се борите с глигани, тук е Народното събрание. Това означава, че или ще влезете в ролята си на председател, или вашето място не е тук", продължи да критикува Караянчева депутатът от НФСБ.

В отговор председателят на НС обеща, че ще вземе мерки, но и подчерта, че в парламента "има много хора, на които мястото не им е тук".

Пръв от насилието на "съветници, представящи се за журналисти" в парламента, се оплака Емил Димитров-Ревизоро. Оказа се, че човекът, когото визират с Касабов, му е препречил пътя на входа на пленарната зала и депутатът не е успял да гласува по време на отхвърлянето на президентското вето за военното разузнаване.

"Държи ме за ръката, за да не мога да вляза в залата. От едната страна държи камерата, от другата микрофона, опънал кабела, за да стане скандал. Не искам, идвайки на работа, да са налага да се бия с когото и да било", описа ситуацията Емил Димитров-Ревизоро.