Регистрираха земетресение в Черно море близо до Шабла
Регистрираха земетресение в Черно море близо до Шабла / снимка: www.emsc-csem.org

Регистрирано е земетресение с епицентър на около 430 км в североизточна посока от София, на територията на страната, съобщиха от "Гражданска защита", позовавайки се на данни на Сеизмологичния център към Геофизичния институт на БАН.

Трусът е регистриран в 7.48 ч. днес и е с магнитуд около 3,5-3,7 по скалата на Рихтер. Вероятно е усетен в някои населени места в областите Добрич и Варна.

Според информация на Европейския средиземноморски сеизмологичен център земетресението е с магнитуд 4,3 и дълбочина 2 км. Епицентърът според центъра е бил е на 63 км източно от Варна, на 24 км източно от Каварна и на 18 км югоизточно от Шабла.

Няма данни за жертви и нанесени сериозни материални щети. Дежурна група на "Гражданска защита" ще направи оглед на сградите в Шабла и Каварна, където е усетено земетресението, съобщи директорът на областната дирекция Живко Гочев. Специалисти от ведомството пътуват към двете общини.

В община Шабла земетресението е почувствано осезателно, каза за Дарик кметът Красимир Кръстев. В Каварна ситуацията е нормална и без никакви поражения, каза кметът на общината Цонко Цонев. Най-силно е усетено земетресението в село Камен бряг, но щети няма.  

Подробности четете на Vremeto.bg