Рецидивист от Бургас мами възрастни хора като се представя за полицай и обира домовете им. Последният случай е от 30 март. Кражбата е станала в комплекс „Славейков”, предава NOVA

„44-годишният Петър Станев е носел със себе си списък и за повече убедителност е заявявал, че влиза, за да извърши оглед за кражба. Така хората са му давали безпрепятствен достъп до дома си и са му показвали спестяванията си. В момента, в който е виждал парите, той ги е взимал и бързо е напускал жилището”. Това заяви прокурорът от Районна прокуратура-Бургас Керка Дюлгерска.

Задържаха мъж и жена, измамили пенсионер с 10 000 лв. в Хасково

По думите й, измамените не са имали никакъв начин да реагират. Жертвите му са специално подбирани - възрастни и трудно подвижни хора. Крадецът е извършил и друго подобно престъпление - в началото на април. И в двата случая откраднатите суми са около 500 лева.

„Има достатъчно доказателства, за да бъде подведен под отговорност”, категорична е прокурор Дюлгерска. Извършителят на кражбите е задържан, като наказанието, което го заплашва е между 10 и 15 години затвор.
nova.bg