Пореден магазин от голяма търговска верига стана обект на посегателство. Крадци се опитаха да задигнат монети от кафемашината, която се намира пред магазина. След като не успяват решават да влязат в него и да откраднат кутия за дарение на болно дете, съобщава NOVA.

„Обектът е денонощен. След 22 часа работи на прозорче от съображения за сигурност. По някаква причина продавачката решава да ги пусне вътре с цел да бъдат обслужени по-адекватно. Това се случва, когато клиентът иска да има повече избор”, обясни Николай Петков, управител на веригата магазини.

Задържаха младеж за кражба на пари от кутия за дарения

След предишните посегателства над кутиите за дарения от обектите на веригата, служителите й събирали сумите от тях всеки ден, за да може в тях да остават минимални суми. В момента на кражбата в кутията е имало между 10 и 15 лева.

Откраднаха кутия за дарения в Дупница

Управителят на търговските обекти обясни, че извършителите не деянието не са същите, които са откраднали другите дарения. „Това са съвсем нови герои. От наши източници в квартала са семейство и имат дете. Имало е момиче, което е отнемало вниманието на продавачката”, коментира Петков.
NOVA