Разследват има ли длъжностно престъпление за наводнението в Дъбене
Разследват има ли длъжностно престъпление за наводнението в Дъбене / снимка: БГНЕС
Разследват има ли длъжностно престъпление за наводнението в Дъбене
53231
Разследват има ли длъжностно престъпление за наводнението в Дъбене
  • Разследват има ли длъжностно престъпление за наводнението в Дъбене

Полицията в Карлово започва досъдебно производство, за да установи има ли вина на длъжностни или частни лица за наводнението в карловското село Дъбене, научи Дарик. Информацията потвърди районният прокурор на Карлово Гюрай Мурадов.

Разследването трябва да установи дали има достатъчно основание да се смята, че наводнението е причинено по непредпазливост, което е изложило на опасност живота на жителите на Дъбене.

До месец ще предадем резултатите от проверката на прокуратурата, която ще прецени дали става въпрос за природно бедствие, човешка немарливост или длъжностно престъпление, заяви пред Дарик началникът на Районното управление на полицията в Карлово Иван Донев. Той уточни, че в района са огледани всички язовири и не е имало изпускане или преливане.

Тепърва предстои да се оценят щетите след направения оглед на пострадалите 54 домакинства в селото. До момента не се знае и колко от посевите са унищожени. С изключение на седем от къщите, електрозахранването е възстановено. До няколко часа ще станат ясни и пробите от питейната вода и ако няма опасност за населението, ще бъде възстановено и водоподаването.

Други новини от Пловдив