Разпитват 70 души по делото за убийството на шефа на ДДС „Сеслав”
Разпитват 70 души по делото за убийството на шефа на ДДС „Сеслав” / netinfo

49 свидетели и 21 вещи лица ще бъдат разпитани по делото за убийството на бившия шеф на Държавна дивечовъдна станция “Сеслав” Александър Македонски. Трима са обвиняемите, процесът в Разградски окръжен съд започва днес, насрочен е за 4 дни.

Двама от подсъдимите по делото за убийството на бившия шеф на ДДС „Сеслав” ще се явят в съда с белезници. 37-годишният Радослав Пенев-Ачо бе прибран в ареста ден след убийството, 30-годишният Пламен Борисов – на 1 декември по искане на прокуратурата, където постъпили данни, че се готви да бяга в Турция. С мярка за неотклонение “подписка” е 22-годишният Димитър Митев.

Основните обвинения са срещу Пенев. Според прокуратурата той е извършил разстрела на Александър Македонски. Оръжието – пистолет “Макаров” – е незаконно притежавано. Пенев се смята за подбудител и помагач в още две престъпления – отвличане на лесничея и подпалване на служебния му джип “Сузуки Гранд Витара”. Срещу другите двама обвиненията са за съучастничество в отвличането и палежа.

Според държавното обвинение убийството е извършено с користна цел – личното облагодетелстване на Радослав Пенев, който е бил бизнеспартньор на Македонски в стопанисването на два язовира в Разградско, освен това дължал на Дивечовъдната станция 40 000 лв. за дърва, доставяни по селата срещу ваучери за социално подпомагане.

Александър Македонски изчезна на 31 май миналата година, трупът му бе намерен на 4 юни, прострелян и заровен в гора край село Равно, два дни по-рано край Сеново бе открит обгореният служебен джип на 34-годишния мъж.