Разбиха банда, свързана с поредица взривове във Велинград
Разбиха банда, свързана с поредица взривове във Велинград / Sofia Photo Agency
Разбиха банда, свързана с поредица взривове във Велинград
20319
Разбиха банда, свързана с поредица взривове във Велинград
  • Разбиха банда, свързана с поредица взривове във Велинград

Огромно количество боен арсенал, взривове и канабис са иззети при акция на велинградската полиция. В рамките на операцията в стопанска постройка в местността "Чолаков чочур" край Велинград са задържани три лица.

Мъжете са следени от полицията в продължение на месец, съобщи директорът на Областна дирекция Полиция комисар Емил Ганчев. При акцията от домовете им са конфискувани 10 килограма и половина взривно вещество в различни форми, една ловна пушка "Ескорт" 12-ти калибър, 20 ловни патрона, газов боен преработен пистолет, две военни димки, голямо количество пиротехнически шнур и над 1 килограм канабис. В съседство с постройката е открита нива с канабис.

Тримата задържани са наблюдавани от секретни постове, при ареста те са направили опит да избягат с лек автомобил "Фолксваген Голф".

Водачът на групата е на 27 години от Велинград. Останалите двама са от велинградското село Драгиново - на 28 и 36 години. Лидерът е криминално проявен и в момента има условна присъда за разпространение на наркотици и взривни вещества. По първоначална информация бандата е действала на територията на Велинград и има отношение към поредицата от взривове в курорта от последната година. На тримата задържани е наложена полицейската мярка задържане под стража. Очаква се тя да бъде удължена на 72 часа.

Други новини от Пловдив