Продължаваме Промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) нямат мнозинство и функционират като патерица, която се използва, за да бъде „изпран“ Бойко Борисов. Това заяви на брифинг в парламента народният представител Радостин Василев, нечленуващ в парламентарна група. 

„Бойко Борисов се чувства вече по-силен и връща своята роля на Батман“, смята Василев, който нарече настоящото правителство „коалиция на изпраните“. 

Петков: Няма да влезем в зала, нещата, които се случват в последните дни, са недопустими

„Ще започнат жестоки скандали. Тази конструкция няма да продължи да съществува дълго. Бойко Борисов ще ги изключи от тока, както изключи Реформаторския блок и „Обединени патриоти“, посочи още Радостин Василев. 

Борисов: Нали никой от вас не се съмнява, че ротация няма да има

Той даде пример с одобрените днес процедурни правила за избор на управители на Българската народна банка, Сметната палата и Националната здравноосигурителна каса, който стана при отсъствието на народни представители на ПП-ДБ, откъдето обявиха, че няма да присъстват в пленарната зала. Според Василев, с излизането си от залата, така реално са помогнали за избора на тези процедурни правила. 

„ПП-ДБ са изпаднали в пълна безтегловност“, смята Радостин Василев. 
Иван Лазаров/БТА