"Нали никой от вас не се съмнява, че ротация няма да има", заяви пред журналисти в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Аз след снощните впечатления се прибрах и ги помолих да ми извадят записа от тяхното съвещание. Те правят точно това, което е в записа - министри, техните зам.-министри, смяна на кадри в министерствата, съответно в агенциите, които изцяло контролират", обяви Борисов за ПП-ДБ.

Борисов заяви, че в четвъртък се е запознал с Лена Бориславова и е разбрал истинските им намерения – „да управляват държавата еднолично както парламента, както законодателната власт, регулаторните органи“.

"По никакъв начин не тласкаме държавата към война", обяви той, коментирайки думите на президента Румен Радев от четвъртък сутрин, според когото курсът на новото правителство е да тласка България все по-близо към война. 

Президентът Радев: Курсът на новото правителство е да тласка България все по-близо до войната

„Нямам никакво основание да говоря от името на правителството, мога да говоря само от името на парламентарната си група. Целият демократичен свят помага на Украйна, който с каквото може“, посочи Борисов. 

 
Иван Лазаров/БТА, БГНЕС