Радев за изборната победа: Това е началото на най-важната мисия в моя живот
91148
Радев за изборната победа: Това е началото на най-важната мисия в моя живот
Ген. Радев отговаря на въпросите на Дарик
Пресконференция на БСП в изборната нощ след победата на ген. Румен Радев в битката за президентския пост
  • Радев за изборната победа: Това е началото на най-важната мисия в моя живот
  • Ген. Радев отговаря на въпросите на Дарик
  • Пресконференция на БСП в изборната нощ след победата на ген. Румен Радев в битката за президентския пост

Бъдещият президент на страната ген. Румен Радев заяви, че демокрацията в България е победила апатията и страха. Ген. Радев побеждава със значителна преднина претендента на ГЕРБ за държавен глава Цецка Цачева на балотажа на президентските избори.

Въпреки блъфовете на властта за апокалипсис, вие гласувахте за промяна, обърна се Радев към избирателите си.

Борисов: В първия работен ден на парламента ще депозирам оставката

"Вотът даде отрицателна оценка на властта. На всички вече е ясно, че в България има нова политическа ситуация, в което няма нищо драматично. Предстои всеки от политическите субекти да направи своя анализ и да се държи отговорно", каза Радев.

Румен Радев е петият президент на България

Той поздрави Цачева за постигнатия резултат и каза, че тя е била достоен негов опонент.

Радев за победата Това е началото на найважната мисия в моя живот (ВИДЕО)
netinfo

Бащата на Румен Радев към сина си: Да служиш достойно на държавата (ВИДЕО)

"Съзнавам своята отговорност и разбирам, че това е началото на най-важната мисия в моя живот - да работя за сигурна, благоденстваща и мирна България, в която да има единение, надделяващо омразата и разделението от миналото. Родината трябва да бъде дом на всички; нашите различия са богатството ни; духовността, солидарността и гордостта са нашата спойка. Можем да вървим напред само ако вярваме в себе си. Аз вярвам във вас. Тази победа е обща за всички нас, които обичаме България и не се страхуваме от бъдещето. Помня думите си, помня ангажиментите си и ще ги отстоявам. Продължаваме заедно", каза Радев.

Ето как ген. Радев отговори на въпросите на Дарик:

Деа Манолова: Първият ми въпрос е какво ще кажете на десните хора в България. Вторият въпрос е, ако при сформирането на служебен кабинет, към което очевидно вървим, и издигането на нов еврокомисар, не се допитат до Вас, ще отворите ли двете теми в момента, в който заемете поста?

"По отношение на десните хора, както ги нарекохте, в България, много ясно казах и то много пъти, че като президент няма да деля хората на леви и десни, на сини и червени, по техните религиозни убеждения и политическа принадлежност. Давам ви гаранция, че ще спазя тази своя дума. Всички сме български граждани и трябва да работим за просперитета на България", каза ген. Радев.

Радев за победата Това е началото на найважната мисия в моя живот (ВИДЕО)
netinfo

По отношение на втория въпрос и назначенията не само на еврокомисар, ген. Радев каза, че ако е в реален мандат, ще иска не само да бъде информиран, но ще иска най-малкото да има консултации. "Президентът е най-легитимно избраната политическа фигура и трябва да бъде много наясно с всички тези важни решения в държавата. Няма да стоя отстрани като пасивен наблюдател. Разбира се, няма да си превишавам правата в никакъв случай. Но за мен е важен диалогът и консенсусът" каза той.

В звуковия файл можете да чуете цялата пресконференция на победителите от изборите за държавен глава кандидатпрезидентската двойка Румен Радев-Илияна Йотова с участието и на председателя на БСП Корнелия Нинова и представителя на Инициативния комитет, издигнал кандидатурата на Радев - Елена Йончева.