Военна академия
Военна академия / DarikNews.bg Иван Лазаров
„Националната сигурност е в основата на всяка просперираща държава и тя не е отговорност само на хората с пагони, а на цялото общество“.

С тези думи държавният глава Румен Радев се обърна към слушателите и студентите във Военната академия „Г. С. Раковски“, чиято церемония по дипломиране президентът уважи днес.

Военна академия
DarikNews.bg Иван Лазаров

Радев: Образованието е не само целево финансиране, а визия за възход на нацията

Пред погледите на гордите им родители в препълнената зала Радев пожела на всички випусници: „Никога не забравяйте, че да си офицер от Българската армия, не е просто професия, а признание и дълг към Отечеството. На добър час!“.

Военна академия
DarikNews.bg Иван Лазаров

Румен Радев призова още всички офицери да търсят ефикасност и ефективност при изразходването на ресурсите, с които страната ни разполага, защото, по думите му, разходите за отбрана непрекъснато ще нарастват.

Президентът отваря вратите си за граждани в Деня на будителите

Днес дипломите си получиха студентите, обучавали се в различните магистърски програми от професионално направление „Военно дело” на факултет „Командно-щабен” и „Национална сигурност” на факултет „Национална сигурност и отбрана“. Първенците на випуска бяха наградени лично от президента Румен Радев.

Президентът прие и почетния строй на академията по повод на завършването на випуск Княз Александър I.

Военна академия
DarikNews.bg Иван Лазаров

 

Военна академия
DarikNews.bg Иван Лазаров