/ Президенство
Президентът обсъди с ръководството на българско предприятие как се справя бизнесът в условията на криза
"Необходима е адекватна държавна политика, която реално да достига до засегнатия малък и среден бизнес, особено в по-малките населени места, за да ограничи последствията от икономическата и социална криза".

Президенство

Президенство

Това бе позицията на държавния глава Румен Радев, който посети българско мебелно предприятие в село Макариополско в Община Търговище, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.
 
В края на 2017 г. президентът посети предприятието, което тогава откри третата си производствена мощност и отново се отзовава на поканата на ръководството, за да обсъди как се справя бизнесът в условията на криза.

Президенство

„Благодарение на прозорливостта на ръководството и всеотдайността на работниците това българско предприятие е устояло на предизвикателствата и се развива“, подчерта президентът.

Президенство


По време на срещата Румен Радев посочи също така, че малките и средни предприятия са гръбнакът на икономиката и съхранението им е единствената възможност за бързо възстановяване след кризата.

"Те представляват около 99% от всички предприятия както в България, така и в ЕС, и създават 75% от работните места в нашата страна", посочи държавният глава.

Президенство

"Ето защо създаването на предвидима бизнес среда и насърчаването на конкурентоспособността на малките и средни предприятия е реална инвестиция в заетостта и е от ключово значение за икономическото развитие на България", подчерта още президентът.

Президенство


В Макариополоско държавният глава се срещна с кмета Петър Петров, посети православния храм „Св. Димитрий Солунски“ и разговаря с директора на училище „Христо Ботев“ Милчо Манев.