/ БГНЕС
Напрежение пред сградата на общината във Варна при посещението на президента Румен Радев. При пристигането му се стигна до сблъсък между привърженици на управляващите и протестиращите срещу управлението. Намеси се полицията и раздели хората. Излезе и кметът на града Иван Портних.

"Не е време за промени в Конституцията. Изобщо не трябва да се коментират предложенията на министър-председателя", това заяви пред журналисти във Варна президентът Румен Радев, които се присъедини към протестиращите пред общината във Варна.

БГНЕС

ГЕРБ предложи регламент за избор на ВНС

Призовавам всички, които милеят за бъдещото на Българя, да не попадат в капана на Борисов. Вие отстоявате държавността в България, обърна се президентът към протестиращите варненци.

БГНЕС

Борисов: Още днес внасяме в НС нова Конституция

Според държавния глава целта на внесената от ГЕРБ днес проектоконституция е да не говорим за шкафчета, за корупцията, за беззаконие, за административен рекет. Това е целта на Борисов. Изходът не е Велико Народно събрание, а оставка, категоричен бе Радев. Той подчерта, че парламентът е изчерпан от легитимност и доверие.

БГНЕС

БГНЕС

 
 
Изявление на президента Румен Радев

НА ЖИВО: Президентът Румен Радев във Варна

Публикувахте от Новините на NOVA в Понеделник, 17 август 2020 г.