Президентът Румен Радев
Президентът Румен Радев / БГНЕС, архив
"Явно има политици, които не осъзнават, че тъкмо корупцията може да блокира и да загроби парламентарната република, която те уж отстояват", заяви пред журналисти президентът Румен Радев, попитан по повод коментар на Цветан Цветанов от ГЕРБ за бъдещия антикорупционен орган.

БСП обсъди антикорупционния закон с Лозан Панов
 
"Виждате какво е недоверието в институциите. Да назначавам председателя на един такъв орган за мен изобщо не е самоцел, но много е важно този орган да работи ефективно, това го очакват всички българи и трябва да се замислим сериозно върху това нещо", коментира държавният глава.

БСП постави три условия за общ антикорупционен законопроект с ГЕРБ
 
"Може би си спомняте, че само допреди няколко месеца, във връзка с районирането при мажоритарните избори, законопроектът, който се предлагаше, се настояваше от същите хора това да го прави президентът като равноотдалечен от всички власти и натоварен с огромно обществено доверие, сега нещо смени ли се", попита Радев.

Борисов разкритикува остро антикорупционния закон на БСП
 
На въпрос дали смята, че има основание за вот на недоверие, каквито гласове вече се чуха в парламента, президентът Румен Радев коментира, че е нормално в една парламентарна република да има искане за вот на недоверие, но винаги те трябва да бъдат аргументирани и съпроводени с алтернатива.
БТА