Първанов: Вотът на недоверие бе по-скучен от парламентарен контрол
Първанов: Вотът на недоверие бе по-скучен от парламентарен контрол / снимкa: Sofia Photo Agency
Като по-скучен дори от парламентарния контрол в петък президентът Георги Първанов определи последно гласувания шести вот на недоверие. Държавният глава посети Перник.

При поредния вот на недоверие бе пропусната добрата възможност, която една такава парламентарна процедура дава да се разпишат ангажиментите и отговорностите и на правителството, и на всички политически сили за изпълнението на предписанията от Брюксел по тежките проблеми, които възникнаха през последните няколко месеца. Това каза в Перник президентът Георги Първанов.

Той е категоричен, че подобни действия като слабо подготвени вотове и като провокираните улични конфликти не могат да дадат резултат, тъй като са по-скоро фарс. Държавният глава изрази убеденост, че до месеци България ще излезе от сегашната ситуация, като основа оптимизма си на показаната от правителството воля за това.

Първанов призова ръководството на ГЕРБ да прочете Конституцията по повод изявлението за намеса на президента в работата на Народното събрание и за служебен кабинет.