Първанов проигра евтино отношенията ни, каза Борисов
Първанов проигра евтино отношенията ни, каза Борисов / БГНЕС

Като „евтино проиграване" на добрите им взаимоотношения определи кметът на София Бойко Борисов призива на президента Георги Първанов за прокурорска проверка защо в столицата още няма завод за преработка на отпадъци. Според Борисов президентският апел е в угода на премиера. В същото време столичният управник каза, че подкрепя проверка по целия процес за забавяне на завода, както и за балирането.

"Тези, които са затворили сметището в Суходол, за да започнат да балират и общината да плаща по 30-40 млн. лева на година, което аз спрях, във всички случаи трябва да има наказателни постановления или присъди. Сроковете в законите ще ни забравят до 2011 година", каза столичният кмет. "Всички други градове, по логиката на президента, трябва прокуратурата да се занимае с тях защо нямат завод. Всички кметове до един трябва да бъдат изправени пред прокурор и да ги питат защо нямат завод. Аз разбирам, че им е много криво, че БСП губи, че коалицията губи, а ние сме си силна партия и най-силната в момента. И те просто се чудят, подмятат", допълни Борисов. Той посъветва президентът да се обади на главния прокурор, който е назначил, и да отиде да повдигне обвинение, ако има такова, да каже къде е място за завод и да отиде да го каже на населението, където той го е уредил, за да го "бият с камъни".

„Аз съжалявам, че така евтино проигра добрите ни взаимоотношения, за да се хареса на Станишев. С това показа, че всички други сценарии за него и мен са били също измишльотина", каза още кметът на София Бойко Борисов.