/ iStock/Getty Images
Съседите му от години го убеждават да ги премести на безопасно място
В район ”Красна поляна” в София обитатели на жилищен блок водят люта битка с две семейства, които не се съобразяват с правилата на етажната собственост, предава NOVA.

Перничанин плаща рекордни сметки за ток, а стои „на свещи” (ВИДЕО)

Става дума за две пчелни семейства, които обитават терасата на един от съкооператорите. А комшиите от години убеждават съседа си да премести кошерите на безопасно място.

Жилището му е на третия етаж, а на балкона му се помещават няколко кошера. Пчелите обаче влизат в апартаментите на съседите му. Една от тях дори е пострадала – настъпила е едно насекомо. Други пък страдат от алергии, което застрашава тяхното здраве.

В момента пчелите са в процес на роене. Част от семейството се е заселило на близките дървета. Жителите на блока са на мнение, че пчелите са изключително полезни, но не е безопасно както за тях, така и за хората, да обитават блока.

Пълен абсурд: Пешеходец се озова на метър и половина под тротоар (ВИДЕО)

Инспектори от БАБХ са излезли със становище, че пчелите „ са се държали миролюбиво, но пребиваването им ще бъде прекратено съгласно връчено предписание”. „Тази сага е от две години. Посъветвахме жителите на блока да направят събрание.

Мъжът, който отглежда пчелите, не е регистриран като пчелар. Лошото е, че има акт и предписание, но сме с вързани ръце. Пчелар ни помага в аварийни ситуации. Но и аз самият не знам как да влезем в апартамента и да премахнем кошерите”, обясни кметът на „Красна поляна” Иван Чакъров.

Станко Стоилов, който отглежда пчелите, заяви, че моли жителите на блока за двумесечна отсрочка, за да извади меда от кошерите. Той има грижата да премахне кошерите след това.
nova.bg