/ Официален профил на Бойко Борисов във Фейсбук
Пускат движението по Околовръстното между „Младост“ и „Горубляне“. Това съобщи премиерът Бойко Борисов в профила си във Фейсбук.

Агенция "Пътна инфраструктура"

"За улеснение на трафика през зимата, утре пускаме движението по ремонтирания близо 2-километров участък на Софийския околовръстен път между "Младост" и "Горубляне". Ще има временна организация, временна пътна маркировка и през следващата година работата на обекта ще продължи с полагане на последния износващ асфалтов пласт и изпълнението на всички довършителни работи", написа той.
 
 

За улеснение на трафика през зимата, утре пускаме движението по ремонтирания близо 2-километров участък на Софийския...

Posted by Boyko Borissov on Saturday, 5 December 2020


Отсечката е част от реконструкцията на 6 км между жк „Младост“ и АМ „Тракия“. Изгражда се 6-лентов път със средна разделителна ивица, разделителни ивици между локалите и директното трасе, 2 локални платна и тротоари. Преди един месец пуснахме още 2,5 км от Южната дъга от връзката с магистрала „Тракия“ до п.в. „Герман“.

Агенция "Пътна инфраструктура"

"Ремонтът на Околовръстното е наш ангажимент към всички столичани и гости на София. Ние ще го изпълним, както изпълнихме общещанието да направим Южната дъга, Северната скоростна тангента, Западната дъга и метрото.

Модерната пътна инфраструктура е не само удобство, но и допълнително спокойствие за всички участници в движението", написа още той.