Психично болен изпочупи стъклата на полицията в Ямбол
Психично болен изпочупи стъклата на полицията в Ямбол / netinfo

Психично болен мъж от Ямбол изпочупи с чук стъклата на входа на областната дирекция на полицията в града.

57-годишният Слав Славов веднага бил отведен в психиатричното отделение в село Хаджи Димитрово. Само преди седмица той счупи всички стъкла на полицейския участък в комплекс “Райна Княгиня”. Три дни преди това заплаши община Ямбол с взрив, а след това и жилищен блок, както и една от банките в града.

Славов има поставена диагноза шизофреноподобно психотично разтройство. Лекуван е няколко пъти в стационара на психиатричното отделение в Раднево. Срещу него има образувана преписка през 2006 година с последвал отказ за образуване на досъдебно производство.

Заведено е и съдебно дело, по което Славов е обвиняем за нанесен побой и нападение с нож на охранител на жилищна кооперация в София. Случаят е от 29 януари 2006 година. Тогава е задържан от полицейски служители в София и отведен в Александровска болница.

Според заключението на трима психиатри, Славов е с “агресивно, предизвикателно и заплашително” поведение към случайни граждани. Има “налудничави идеи за отношение, увреждане, преследване, ощетяване, откривателство”.

Други новини от Сливен