Протестиращи: Чуколов ни показа среден пръст
Протестиращи: Чуколов ни показа среден пръст / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Зам.-председателят на "Атака" Десислав Чуколов е показал среден пръст на протестиращите пред парламента на излизане от сградата след несъстоялия се петъчен парламентарен контрол. Тази информация, придружена със снимка за доказателство, обиколи социалните мрежи, благодарение на участници в днешния протест пред Народното събрание.

На снимката не се вижда лицето на човека, който показва неприличния жест. В социалните мрежи обаче се обяснява, че кадърът е направен веднага след потеглянето на автомобила от парламента. На друг кадър - секунди по-рано - се вижда как в автомобила се качват депутатите от Атака Десислав Чуколов и Станислав Станилов.

"Депутат от Атака показва среден пръст на гражданите край парламента. Чуколов е виден герой от славната брюкселска вечер миналата сряда, само вместо Булгар, Булгар е казвал I am member of Bulgarian parliament", пишат на страницата си във Фейсбук от Протестна мрежа.

От своя страна зам.-председателят на Атака Десислав Чуколов отговори за случилото в своя профил в социалната мрежа Фейсбук: „Днес изобличих ГЕРБ, че провалиха парламентарния контрол, за да не се чуе истината за подслушванията по времето на Цветанов. Ответната реакция? Пускат някаква снимка със среден пръст. Очарователно! Организаторите печелят вафла."