Протест
Протест / Dariknews.bg
Протести се състояха в няколко града в страната. Хората изтъкват различни причини за недоволство, но настояват за по-висок стандарт на живот, в Добрич се обявиха за мажоритарен вот, а в столицата се проведе и протест в защита на отстранения кмет на "Младост" Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова.  

протести
dariknews.bg

За четвърти пореден уикенд в Добрич в събота по обяд се състоя протестно авто-мотошествие на недоволни от държавното управление и политическата система. Протестиращите се обявиха за мажоритарен вот. Автомобилите и мотоциклетите на недоволните обиколиха основните булеварди на Добрич с надути клаксони. Те бяха съпровождани от полицейски коли. На някои от възловите места в града се получиха задръствания.
 
Повече вижте тук

протести
dariknews.bg

Протестно автошествие имаше и в Шумен, като недоволните се събраха около 11 часа пред Арена Шумен. Протестиращите започнаха автошествие през града и блокираха за минути кръстовище в Шумен, което разгневи останалите шофьори.
 
Повече вижте тук

протест Разград
Dariknews.bg

Рехав протест в събота имаше в Разград, където на планираната за  11.00 часа проява на недоволство пред местния музей се събраха едва трима протестиращи, които за период от половин час нараснаха до петима.

Повече прочете тук

Малко по мащаб бе планираното автошествие в столицата, като според различни данни в него са се включили между 15 и 30 автомобила. Протестната демонстрация бе запланувана с два лъча от коли, тръгващи от „Люлин” и „Младост” и събиращи се в центъра, на пл. "Александър Батенберг", но тези планове не бяха изпълнени.

протести София
БГНЕС

Една от организаторките на протеста, цитирана от БГНЕС, обясни, че планираното автошествие се е реализирало само от „Люлин“ до центъра на столицата, защото в „Младост“ не е отишла нито една кола.

протести София
БГНЕС

Преди това стотици се събраха на шествие в защита на отстранената кметица на столичния район "Младост" Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова.

Маршът беше организиран от гражданската инициатива "Правосъдие за всеки". Шествието премина спокойно и под засилено полицейско присъствие, съобщава NOVA.

протести София
БГНЕС

Шествието започна от НДК и приключи пред Съдебната палата. А присъстващите носеха табели с думите "свобода" и  "право". Според организаторите мотивът за шествието са тежкия процес и нарушените граждански права на двете жени. Те изтъкват и факта, че все по-малко хора у нас вярват в институциите и в справедливостта.

протести София
БГНЕС

Протест за достоен живот имаше и в Казанлък, като той бе пешеходен и премина през централни улици в града.

В Перник по традиция протестиращите се събраха в кв. „Изток”, откъдето потеглиха на автошествие. Плановете са да не блокират магистрала „Люлин”, а само да обикалят около града. Те са ескортирани от полицейски патрули. Недоволните казват, че протестират не само срещу високите цени на горивата, а искат достоен живот, по-високи заплати и пенсии, съобщава NOVA.

За пореден път жители на Монтана се събраха, за да поискат по-висок стандарт на живот и по-евтини горива. Те се обявяват и срещу поскъпването на застраховката „Гражданска отговорност”. Хората поискаха и по-добри пътища в Северозападна България, които да отговарят на високите, според тях, цени на винетките.
В събота нямаше блокада на пътя към Дунав мост 2

Протести са планирани в някои градове за 25 ноември.