Отново протести в Добрич
Отново протести в Добрич / Дарик Добрич
За четвърти пореден уикенд в Добрич се състоя протестно авто-мотошествие на недоволни от държавното управление и политическата система.
„Оставката на Валери Симеонов бе крачка към промяната, която желаем, но има още много неща, които трябва да се променят” ,казват протестиращите. Те се обявиха за мажоритарен вот.

„Ако е избран мажоритарно, всеки депутат ще гласува по съвест за закони, които той смята, че ще са добри за България. Няма да бъде зависим от партиите. Трябва да гласуваме за личност, която да работи за държавата”, сподели Николай Коларов.



Това че върху касовата бележка за закупено гориво ще се изписва ДДС-то, доставната цена и акцизът, според Коларов няма да свали цената му. „В момента цената е 62 долара на барел и продължава да пада, а горивата не поевтиняват. Само една бензиностанция си промени цената надолу и то не с много, а другите - само с десетина стотинки”, допълни добричлията.

протест Добрич
Дарик Добрич

„Как защо протестирам? Пътищата ли са добре, горивата ли, заплатите, пенсии, здравната система – откъде да започна? Кажете ми една причина, за да не излизам да протестирам! Всеки работи за себе си и гледа какво да открадне. Никой не мисли за народа”, заяви Николай Стоянов.

Светослав Петков е за пореден път на протеста, защото според него още има надежда, че нещо може да се промени. „Искаме по законен начин да се опитаме да покажем на управляващите, че действията им са неправилни. Не само един депутат или една партия са виновни, цялата система е лоша. Трябват изцяло нови лица”, посочи Петков.

протест Добрич
Дарик Добрич

„Вън! Вече не издържаме да ви издържаме!”, „Не съм платен, мразя ви безплатно!”, „Като няма разбиране, има протестиране” – тези и други лозунги издигнаха протестиращите.

Автомобилите и мотоциклетите на недоволните обиколиха основните булеварди на Добрич с надути клаксони. Те бяха съпровождани от полицейски коли. На някои от възловите места в града се получиха задръствания.