Автошествие Добрич
Автошествие Добрич / Дарик Добрич

В Добричко протестът днес премина под формата на автошествие, което излезе извън рамките на града. Оказа се, че първоначалните намерения за митинг пред Общината в 13.30 часа са се променили и такъв не се състоя.

Недоволните се събраха около 11.00 часа на обичайното място – „гонките“ до пътя за кв. „Рилци“ в Добрич и половин час по-късно от покрайнините на областния град колоната се насочи към Генерал Тошево и границата с Румъния при ГКПП Йовково.
 

Автошествие Добрич
Дарик Добрич

 

Автошествие Добрич
Дарик Добрич

Шествието бе мирно, под полицейска охрана, без участниците да блокират движението по пътищата. В него се включиха първоначално над петдесет автомобила от Добрич, а впоследствие и още от други населени места. След престой в близост до граничния пункт, автомобилите от Добрич се завръщат обратно към града.

Автошествие Добрич
Дарик Добрич

Исканията на протестиращите отново са оставка на правителството, справедливост и по-добър живот за всички българи, премахване на зависимостите в системите на управление и политика, спиране на корупцията, по-ниски цени на горивата, по-добра регулация на пазара от страна на държавата. Участниците в автошествието от община Генерал Тошево издигнаха и искания за повече инвестиции в малките населени места.

Автошествие Добрич
Дарик Добрич

Уведомления за още протести в Добрич има за няколко дни напред, съобщиха от Общината.