Промените са проява на безпомощност според Кунева
Промените са проява на безпомощност според Кунева / Sofia Photo Agency

Недоволство на олигарсите от министър Трайков като възможна причина за уволнението му видя Сдружение „България на гражданите". В Сливен Меглена Кунева попита има ли връзка неговото уволнение с изказването му преди няколко дни, че цените на „Лукойл" са достигнали тавана си и само в ситуация на война те биха нараснали още.

Кунева бе категорична, че с уволненията и новите назначения правителството си купува време до изборите. Защото, докато обществеността се занимава с тях, няма да има с кого да се говори за здравната реформа, за цените на горивата и за проекта „Белене". „Дали ще ни остане време да говорим за сребърния фонд точно сега, когато това е въпрос на бъдещите 20-30 години? Не вярвам", коментира каза Кунева. Тя прогнозира, че в следващите дни ще се видят много театрални схватки между БСП и ГЕРБ, за да се прикрият разговори за бъдещо управление. Анализът на сдружението показвал, че всичко случващо се води към това по-скоро правителството да се готви за предсрочни избори. И за това премиерът трябва да отговори кога ще бъдат проведени и кой ще поеме отговорността за доходите на хората през следващата зима, която се очертава да бъде много по-тежка и от Виденовата.

Меглена Кунева каза още, че е разтревожена от промените в кабинета, от това, че те се налагат. Защото всяка такава промяна, когато е в ситуация, в каквато са и двата ресора, е проява на безпомощност.

Други новини от Сливен