продължаваме промяната лого
продължаваме промяната лого / Продължаваме Промяната/ Фейсбук
"Продължаваме Промяната" (ПП) определи като лъжи и клевети разпространената информация за техен депутат от народни представители от парламентарната група на "Възраждане". Това се посочва в разпространено до медиите прессъобщение. 

По-рано на брифинг в парламента, без да посочва име, Николай Дренчев от "Възраждане" изнесе твърдение за инспектор в Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“, който като депутат от ПП в сегашния парламент, е бил назначен за директор дирекция във ведомството. 

"Георги Гвоздейков никога не е назначаван за директор в Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“, което можем да докажем и със снимка от трудовата му книжка. Нещо повече, народен представител няма как да заема такава длъжност според Закона за държавния служител", заявяват от ПП в тази връзка. Оттам посочват също, че Гвоздейков се явява на конкурс, който е обявен още преди предизборната кампания.

"Впоследствие печели конкурса, но не се явява в 14-дневния срок, за да бъде назначен. Според действащата нормативна уредба, ако служителят не встъпи в длъжност или не положи клетва в този срок, органът по назначаването издава акт за назначаване на следващия класиран кандидат", казват още от ПП.

"Георги Гвоздейков не е депутат, когато конкурсът е обявен, не е назначен за директор на дирекция, имал е необходимият ценз за участие в конкурса", се посочва също в позицията.

От ПП коментират и твърденията на Дренчев за липса на опит. "Георги Гвоздейков не само е магистър-инженер със специалност „Авиационна техника и технологии“, а е и докторант във ВВВУ „Георги Бенковски“ в Долна Митрополия с предстояща защита на дисертация на тема „Оптимизации на аеродинамичната форма на малък самолет“, освен това е собственик на фирма с основна дейност „Проектиране и производство на летателни апарати и компоненти“. Експертният му стаж е над осем години", се казва в прессъобщението.

В прессъобщението до медиите от ПП са публикували и информация от трудовата книжка на Гвоздейков.  
 
БТА