Продължава издирването на 12-годишния Александър от Перник. Момчето изчезна в района на Профилакториума в Перник в петък. То е с тежка форма на аутизъм.

Търсенето продължи и през цялата нощ, обяви кмета на Перник Станислав Владимиров. Той апелира всички жители на града да бъдат бдителни, а онези които имат желание да се включат и да преглеждат дори малките улички на града. Периметърът в гората е покрит от служители на МВР, които издирват Сашко с кучета и термокамери.

Детето се изгубило от погледа на баща си. То е хиперактивно и може да се е отдалечило от мястото, на което е видяно за последно.


Издирват 8-годишно момче с аутизъм, изчезнало в Перник



Местните власти призовават всеки, който има информация или е видял детето, да се свърже с полицията в града. Много доброволци участват в търсенето на момчето.

Александър е облечен със сив суитчер и носи със себе си розова плюшена играчка.

„Детето се изгубва в 15:50 ч., докато е било на разходка с баща си. Родителят е провел телефонен разговор и е направил маневра с колата. В момента, в който го е потърсил, Александър вече го е нямало. Огромният проблем е, че той самият не знае в каква посока е тръгнало момчето - дали към гората, или към центъра на града”, раказа пред NOVA Марио - познат на семейството на детето.