Ежегодният благотворителен футболен турнир в памет на убития през 2007 година Андрей Монов се провежда днес, съобщава NOVA.

В него се включват близки, познати на Монов, но и хора, които не са го познавали. в тазгодишният турнир участват 16 отбора, като всеки от тях плаща такса за участие, а събраната сума ще бъде дарена на столична болница. Традиционно турнирът минава под надслов: "В памет на Андрей".

Захариева призова Австралия случаят „Полфрийман“ да не се политизира

Тази година, обаче след решението на ВКС, че осъденият за убийството на Монов - Джок  Полфрийман трябва да бъде освободен предсрочно, организаторите сменят надслова.

„Тази година турнирът е под надслов „Справедливост за Андрей”. Той ще е цял ден и в него ще се включат 16 отбора. Те ще определят победител на турнира. Той е благотворителен. Събраните средства ще дарим на детската болница „Иван Митев”. Разбрахме, че имат нужда от средства за закупуване на инхалатори”, каза Димитър Кръстев, един от приятелите на Монов.

По думите му Андрей е бил пример как трябва да изглеждат младите хора в България и как трябва да се развиват. „Организирайки този турнир искаме да запазим неговата памет вечно жива”, заяви още Димитър.

До два месеца ВКС решава за свободата на Полфрийман

Всеки, който иска да участва в него, е добре дошъл, допълни приятелят на Андрей Монов
NOVA