Приятели и колеги разказаха най-ярките си спомени с голямата Татяна Лолова, предава NOVA.

България се прощава с великата Татяна Лолова в петък

„Усмивката й бе магия. Ще разкажа една история от миналото ни. Бяхме в чужбина и тръгнахме да купуваме подаръци. Влязохме в един магазин за чанти. Тя остави нейната на един стол и започна да разглежда.

В един момент виждам как една жена взе чантата на Таня и отиде към касата. Обяснихме й, че всъщност чантата не се продава. Беше доста смешен момент. Тя имаше изключително отношение към детайла, носеше женската сила”, каза актьорът Калин Сърменов.  

Татяна Лолова ще получи посмъртно "Икар" за цялостно творчество

„Таня не може да бъде описана. Бяхме неразделни 25 години. Тя обсебваше  всеки, който се докосне до нея. Много истории имаме, много сме пътували. Много уважаваше труда на хората.

Умееше да прави спектакъл навсякъде, не само на сцената. Тя беше наистина човек на духа. Имаше много богата култура. Не обичаше да огорчава хората. Гледаше да бъде добра с всички. Умееше да ти каже с най-топли думи нещо за някого”, разказа журналистката и поетеса Юлия Пискулийска.

България скърби за Царицата на комедията Татяна Лолова

„Запозна ни театъра. Моля ви, ако не сте прочели нейните книги, направете го. И се усмихнете”, призова директорът на Тееатър 199 „Валентин Стойчев” Анна Монова. „Преди години приех предизвикателството да работя с такава звезда. Татяна бе не само усмихнат човек, тя бе изключителен професионалист.

В нея имаше нещо много интересно. Радвам се, че направих спектакъл само за нея”, сподели режисьорът Съни Сънински. В памет на голямата българска актриса ще бъде кръстен стол на нейно име в Сатиричния театър.
nova.bg