Цяла България скърби за голямата актриса Татяна Лолова. Стотици са публикациите в социалните мрежи, с които нейни близки, почитатели и приятели я изпращат в последния ѝ път към небесния театър.

Държавният глава Румен Радев изказва съболезнования на семейството, колегите и близките на легендарната българска актриса Татяна Лолова.

Татяна Лолова беше дарена с талант, великодушие, мъдрост и доброта, които не спря щедро да раздава. Преобразяваше сцената с такава удивителна енергия, която актьорите и публиката завинаги ще свързват с истинската магия на голямото изкуство“, заявява президентът.

Румен Радев подчертава, че обичаната от всички българи актриса е откликвала с изключителна отдаденост на благородни каузи, успявала е да погали всяко сърце с най-добрата усмивка и дума, да стопи тъгата и да вдъхне нова надежда и сили. „Татяна Лолова е незаменима епоха в българския театър и кино, завинаги ще е ярка духовна светлина в националната ни култура и памет“, отбелязва държавният глава в писмото си до опечалените. 

"Още една звезда в небето...Поклон и аплодисменти за великата Татяна Лолова!", написа във Фейсбук премиерът Бойко Борисов. Министър-председателят изказа съболезнования на семейството и близките на Татяна Лолова.

Недостижима и неповторима: Татяна Лолова - властелинът на сатирата (СНИМКИ) 

Татяна Лолова отлетя в безсмъртната небесна трупа на талантите. Скърбя дълбоко за тази великолепна актриса с невероятна дарба. Бяхме близки приятели. Нейният безграничен талант пълнеше душите ни и озаряваше живота ни. За мен тя беше кумир, тя беше жена с голямо сърце и изключителна дарба. Поклон пред паметта й!” Това заяви председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди Рашидов по повод кончината на голямата актриса Татяна Лолова. 

Татяна Лолова
БТА

"Има хора, за които е трудно да се говори. Такава е Татяна Лолова", написа във Фейсбук музикантът Венци Мицов. "На ум ми идва само едно определение - “гранд дама”. Всички израснахме с нейните роли. Тя беше едно от чудовишата на българската комедия. От онова велико поколение на Парцалев, Калоянчев, Стоянка Мутафова, Константин Коцев, Тодор Колев." 

Кметът на София Йорданка Фандъкова също публикува статус във Фейсбук: "Да, Татяна Лолова не е звезда, а слънце. Слънце от смях, ранимо сърце пълно с обич, която раздаваше щедро.", написа градоначалникът. 

Стотици нейни приятели и почитатели също изразиха скръбта си в социалната мрежа.  

Дълбок поклон пред паметта ѝ!