При влизане в съда брадърът Данов отрече да е виновен
При влизане в съда брадърът Данов отрече да е виновен / БГНЕС
"Невинен съм", това заяви Веселин Данов на влизане във Варненската съдебна палата, където започна заседанието на Окръжния съд, на което ще бъде гледано искането на Окръжна прокуратура за постоянен арест на 54-годишния бизнесмен и общински съветник. Данов определи като "пълни глупости" обвиненията, че държи проститутките в града. На въпрос кой е поръчал атаката срещу него, той отговори: "Тези, които държат този бизнес в града".

Веселин Данов, синът му Христо, който също е общински съветник, и още четирима мъже бяха задържани за 72 часа с прокурорско разпореждане. Баща и син Данови попаднаха в ареста след полицейска акция в петъчния следобед в офиса на заложна къща "ВИП" на бул. "Княз Борис I" 84. Собственик и управител на заложната къща е Веселин Данов.

По време на акцията офисът е бил основно претърсен, иззети са били документи, пари и други евентуални доказателства. Освен офиса в центъра, по време на акцията в петък са били претърсени хотел "Паралакс" и апартамент в квартал "Бриз", научи Дарик радио. Имената на останалите задържани са Асен Живков, Ивайло Иванов, Симеон Симеонов и Петър Петров.

Мерките за неотклонение на шестимата ще бъдат гледани при закрити врата, заради използваните при разследването специални разузнавателни средства.