Президентът Румен Радев направи коментар на политическите теми на импровизирана пресконференция в Гълъбово, където е по повод 50 години от обявяването му за град.

Президентът Радев разкритикува правителството заради кадровата политика
 
На въпрос как ще отвърне на премиера Бойко Борисов, който го разкритикува, че е отправял забележки по адрес на правителството през уикенда от неподходящо място и в неподходящо време - годишнината от боевете на връх Шипка, Радев беше лаконичен:
 
Работата на премиера е да осигурява по-добър живот, борба с бедността, геноцида над пенсионерите“, посочи президентът.

По думите му има много тежки проблеми, които искат незабавни решения и силни действия от страна на държавата, а не интриги.
 
 
Бприфинг за медиите

Генерал Данчо Дяков е изключително стойностен професионалист и човек. Получи много добро предложение за работа след толкова много напрегнати години в системата за сигурност и нямам право да го задържа. Това коментирах пред медии в Гълъбово, които ме попитаха за истината за напускането на началника на НСО и за възникналото напрежение между институциите. Необяснимо и недопустимо обаче е нахвърлянето на премиера на президентската институция без повод и с измислени доводи. Притеснително за всички ни е, че министър-председателят очевидно губи самообладание. Решаването на тежките проблеми, пред които е изправена най-бедната държава в ЕС, изисква силно лидерство и реални действия, а не самохвалство и скалъпени интриги с цел бягство от отговорност.

Публикувахте от Румен Радев в Вторник, 27 август 2019 г.

Премиерът на обиколка: Похвали свършеното по строежа на магистрала „Европа” (ВИДЕО)
 
Президентът засегна и темата с началника на НСО ген. Данчо Дяков.
 
„Началникът на НСО получи добро предложение за работа и аз не мога да го задържа“, каза той. По думите му ген. Данчо Дяков е стойностен човек и професионалист.
 
Държавният лава е в Гълъбово по повод 50 години от обявяването му за град. Според Румен Радев причина за екопроблемите в града „могат да бъдат слаба държава или частни интереси“.
 
България е най-бедната държава в Европа и има нужда от силно лидерство и реални действия, а не от самохвалство“, заяви президентът
БТА, nova.bg