Президентът на Националната айкидо федерация загина при катастрофа
Президентът на Националната айкидо федерация загина при катастрофа / netinfo

Президентът на Националната Айкидо и Джу - Джицу федерация, 32-годишният Ивайло Драганов, загина в катастрофа, станала около обяд, в близост до шуменското село Белокопитово. Това научи Дарик. Жертвата е пътувала на седалката зад шофьора. Ранена е и 30-годишна жена, тя е без опасност за живота и е настанена за лечение в шуменската болница.

По информация на Дарик автомобилът е пътувал за Провадия. В него са се возили общо 4-ма души. Драганов е трябвало да слезе на 7-ми километър, където са го очаквали негови приятели, за да го откарат до Шумен. 32-годишният мъж е щял да участва в изпитна комисия по айкидо.

Катастрофата е станала, след като лекият автомобил "Пежо", със софийска регистрация, се е блъснал в билборд. По информация на Дарик шофьорът на колата се е опитал да избегне удар с насрещнодвижещ се тежкотоварен автомобил. След неуспешната маневра пежо-то се блъска в билборда, а Драганов загива на място.

Репортер на Дарик и други журналисти, пристигнали на мястото на инцидента, са били нападнати от приятели на загиналия, въпреки че стояли на 30-40 метра от катастрофиралата кола. Към тях са се приближили 2-ма здрави мъже, които започнали да ги заплашват в опит да ги изгонят. Доста афектирани, те са се насочили към фоторепортера на в-к " Труд" Христо Христов. Към тях се е присъединил и 3-ти мъж, който е ударил фоторепортера на ежедневника, а останалите са били подгонени със заплахи.

Само намесата на полицай е предотвратила мелето. Нападателят е изкривил с ритници предната врата на "Фолксваген"-а, с който са пътували 3-мата журналисти. От полицията са отказали да съобщят имената на човека, който е ударил Христо Христов. По случая е образувано дознание. Журналистите са дали свидетелски показания.

Пресцентърът на ОДП-Шумен цял ден не е дал информация за катастрофата. Дори след инцидента с журналисти, говорителката Марияна Пенчева не е оказала съдействие.


Други новини от Шумен