Радев детска лидерска академия
Радев детска лидерска академия / пресцентър, Президенство
Държавният глава отличи участници в Детската лидерска академия
Ако искаме България да има бъдеще, да живеем в по-добро и проспериращо общество, трябва да градим нашите бъдещи лидери - те ще ни дадат перспективата и ще изведат България на челните места в един все по-конкуриращ се свят. Това заяви президентът Румен Радев в приветствието си към участниците в Третата годишна среща на випускниците на Детската лидерска академия.

Радев детска лидерска академия
пресцентър, Президенство

Добрият лидер има мечта, може да я превърне във визия за промяна към по-добро, знае как да разкаже за нея, да увлече последователи, дава личен пример и независимо от трудностите има смелостта да рискува да следва мечтата, отбеляза държавният глава. Добрият лидер по думите на Румен Радев на първо място трябва да има мечта – мечта не за себе си, а мечта да е по-добър неговият клас, неговото семейство, да стане по-добър неговият град, село, България.

 Радев за стрелбата в Ханау: България строго осъжда тези актове на насилие

Уважаеми млади лидери, трябва да знаете, че да си лидер не означава да те назначат за отговорник, директор или началник. Лидерът умее да убеждава и да увлича хората, да ги кара да бъдат съпричастни и дори щастливи да споделят мечтата ви като обща цел“, обърна се към учениците държавният глава. Румен Радев им пожела да бъдат такива лидери, че един ден да си кажат - „Направих нещо добро - за своя клас, за своето семейство, за своя град и за България“.

Радев детска лидерска академия
пресцентър, Президенство

Президентът Румен Радев връчи грамоти и ленти на шестима випускници на Менторската програма на Детската лидерска академия. За петте години от своето съществуване академията е обучила 200 деца от 5-и до 11-и клас. Академията стартира през 2015 г. като съвместен проект на Академия „Президент“ и три столични училища под патронажа на МОН и РУО - София град. Каузата е изграждане на автентични лидери – отговорни личности, които имат компетенциите, смелостта и силата да работят за една по-добра България.