Превозвачите излизат на протест в петък
Превозвачите излизат на протест в петък / netinfo
Националното сдружение на българските превозвачи взе единодушно решение за организиран протест в петък. Шествието ще продължи час и десет минути – от 10:55 часа. до 12:55 часа. Фирмите протестират срещу цените на горивата и искат да се обяви криза на автомобилните превози.

Директорът на фирмата превозвач „Юнион-Ивкони” Ивайло Константинов заяви, че НСБП няма да се включи в утрешния протест на таксиметровите шофьори, защото няма споразумение със СО. Той допълни, че има вероятност превозите да бъдат изцяло прекратени от 6 юни. Ето какво още каза Константинов:

„Едното от исканията беше само фирми, които имат над 450 седящи места, да имат право да ползват лиценз извън страната и фирми с над 250 места да имат право на лиценз в страната. Относно протеста на таксиметровите шофьори – не е коректно да се включваме в протестите в движение. От петък се включваме, но от утре – няма. Общо взето ние имахме нагласа за петък, а протестът на таксиметровите шофьори се обяви от вчера за утре. Няма как да преустановяваме и да протестираме без разрешение за това. За 6 юни се прие освен, че ще прекратим обслужването, да изкараме и автобусите на протест на разрешено място в съответните общини”.