Дискусията за службите се води в Народното събрание, тя трябва да е силно експертна, заяви премиерът Николай Денков пред журналисти. Това каза премиерът Николай Денков по време на церемонията пред Паметника на Независимостта в София по повод 115-ата годишнина от обявяването на Независимостта на България.

Вижте как отбелязват Независимостта на България във Велико Търново (СНИМКИ/ВИДЕО)

БТА

Преди 115 години е постигната най-висшата мечта и цел на българските възрожденци. Той участва в церемонията пред Паметника на Независимостта в София по повод 115-ата годишнина от обявяването на Независимостта на България.

По-рано днес във Велико Търново вицепрезидентът Илияна Йотова коментира, че недоверие в службите изказват хора, които искат да сложат ръка върху тях, но по думите ѝ президентът Румен Радев няма да допусне това. 

БТА


Премиерът Николай Денков коментира и експулсирането на свещеници от Руската православна църква (РПЦ) от България. Действията са въпрос на секретен доклад, аз само се запознах с него, нямам пряко отношение към вземането на това решение, то е на ДАНС, посочи той. 

Когато някой извършва неправомерни действия, той трябва да бъде санкциониран, в случая става дума за санкция срещу законите на България, добави премиерът Николай Денков. 

В програмата участват Софийският духов оркестър, смесен хор „Света София" с ръководител Валентин Бобевски, вокален квартет "Светоглас" и актрисата Василка Сугарева.

БТА

Николай Трифонов, БТА