След получената доставка днес от AstraZeneca и очакваната утре доставка от Pfizer
Днес ще бъде взето решение кои "зелени коридори" в страната ще бъдат отворени. Това стана ясно от видеоизлъчване от профила на премиера Бойко Борисов, който заедно с министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов бяха на инспекция в педиатричното отделение в "Пирогов".

"Възстановете до 8 март до следващата доставка", заръча Борисов за "зелените коридори". Поясни, че утре трябва да дойде и още една доставка с ваксини - над 22 000 от Pfizer.

Ангелов поясни ,че до обяд ще преценят и решат дали е възможно "зелените коридори" да се възстановят и къде. "Там където чакат днес, пуснете ги, за да минат хората.", каза Борисов

52 хил. дози от ваксината срещу COVID-19 на AstraZeneca пристигнаха в България

Показаха на премиера и стаята за деца инвалиди. Балтов пък поясни, че преди това е било стаята за аптеката. 720 000 лева са били усвоени. Имат и детска млечна кухня. По думите му през "Пирогов" минавали по 40 000 деца на година. "Дано все така да е празно", каза Борисов. "Детското отделение може да поеме 10 000 деца. Навсякъде има кислород, UV лампи", обясни  Балтов.



Балтов поясни, че от спешното има топла връзка за педиатрията и детското спешно отделение. Именно там са операционните и всички е събрано на едно.

Ангелов докладва, че днес вече са пристигнали 52 800 дози ваксини, а от 6.30 часа всички РЗИ-та чакали да бъдат разпределени.

Борисов на свой ред заръча на Ангелов да възстановят  "зелените коридори" за ваксиниране, където има чакащи хора.